Plamuur & plamuurmessen

Engels plamuurmesPlamuur en plamuurmessen heeft u nodig wanneer u een spiegelglad eindresultaat wilt bereiken in uw aflaklaag. Goed plamuren is een hele kunst, waar we u graag de beginselen van leren.


Een plamuurlaag moet vooral niet te dik zijn. Plamuur is bedoeld om het te schilderen oppervlak mooi uit te vlakken, waardoor u een spiegelglad eindresultaat kunt bereiken. Vooral bij een voordeur (het visitekaartje van uw huis), is goed plamuurwerk een absolute eye-catcher. Plamuur wordt absoluut niet gebruikt om gaten of kieren groter dan 1 tot 2 mm te vullen. Hiervoor gebruikt u een houtvuller of ander reparatiemiddel.

Plamuurmessen


Een goed Engels plamuurmes bestaat uit een hoogwaardig plat stuk kwaliteitsstaal dat vakkundig is geslepen, vanaf het heft (handvat) dik beginnend en uitlopend naar dun. Hierdoor is het plamuurmes soepel en veerkrachtig waarbij het metalen deel doorloopt tot in het palmhouten heft, waarbij het lemmet prachtig over loopt in het handvat, gemarkeerd door een geslepen messing ring.
Er zijn vele plamuurmessen  die het uiterlijk hebben van een Engels mes maar het niet zijn. Een echt Engels plamuurmes is te herkennen door de metalen pen die door het handvat loopt en in het uiteinde van het heft zichtbaar is. Engels plamuurmes


De messen zijn er in verschillende maten variërend van 2 cm oplopend tot 14 cm breed. Het Engelse plamuurmes is dus een ideaal plamuurmes voor het verwerken van diverse soorten plamuur zoals klassieke plamuur, lakplamuur, acrylplamuur, polyesterplamuur en epoxyplamuur. Voor het werken met plamuren gebruikt u doorgaans twee messen: één voor het eigenlijke plamuurwerk en één groter mes als spaarblad, dit kan natuurlijk een Duits plamuurmes zijn.

Een Duits plamuurmes is een goedkoper product, het heft is van beuken en het metalen blad is nogal dik en erg stug. Ze zijn er in dezelfde maten als Engelse plamuurmessen.
kwadraat ophoudmes

Leren plamuren

Goed plamuren is een vak apart. Wij geven regelmatig workshops in de winkel over schilderwerk binnen en buiten. In de workshops komt ook het plamuren uitgebreid aan bod. Houdt onze website in de gaten voor de eerstvolgende workshop!

Of kom gerust een langs aan de IJmuiderstraatweg 6-9. Bellen of mailen kan ook altijd naar 0255-515 153 en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.