Verf voor kunststof

Verf voor kunststof hoeft niet aan speciale eigenschappen te voldoen. U kunt dus een object van kunststof met een gewone lak voor binnen of buiten afwerken, mits u eerst de juiste grondverf toepast.

Er zijn speciale primers of grondverven voor kunststof die een hechtlaag vormen waar u vervolgens met een gewone lak overheen kunt.

 
Welke grondverf voor welke ondergrond?

Voor alle ondergronden van hout spreken we over grondverf. Voor speciale ondergronden, zoals staal, kunststof, aluminium (etc.) zijn er speciale grondverven of zogenaamde multiprimers. Primer is het Engelse woord voor grondverf, en multiprimers zijn dus speciaal gemaakt voor meerdere soorten ondergronden. Voor een kunststof ondergrond kiest u voor een watergedragen product van Evert Koning, Avis of Unigrund.

Terpentine of watergedragen
Uiteraard heeft u ook bij grondverven en multiprimers weer de keuze uit een oplosmiddelhoudende variant (terpentine) of een watergedragen variant. De keuze is afhankelijk van de lak waar u mee af gaat schilderen.

Als u twijfelt over welke grondverf of primer u nodig heeft helpen wij u graag bij het maken van de juiste keuze, zowel telefonisch 0255-515153 als aan de IJmuiderstraatweg 6-9.


Soorten kunststof primers


• Ekodur VAST! Multiprimer
• Avis multiprimer
• Südwest multiprimer
• Allgrund multiprimer
• Flexa grondverf voor kunststof

Bel 0255-515153 of mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor advies of kom langs in de winkel.