Houtverf voor buiten

aflak hoogglansHoutverf voor buiten moet aan de hoogste eisen voldoen. Want het schilderwerk heeft niet alleen een esthetische functie maar ook een beschermende functie.

U wilt natuurlijk een lakverf die lang zijn glans behoudt en uw houtwerk buiten zo lang mogelijk beschermt tegen alle invloeden van buitenaf, waardoor schilderen maar eens in de zes tot zeven jaar nodig is. Omdat u slechts één keer in de zoveel jaar uw huis schildert doet u er goed aan u zorgvuldig te laten adviseren door onze medewerkers over de voorbehandeling van de ondergrond en de keuze van de producten. Om te profiteren van onze professionele kennis kunt u ons bellen 0255-515153 of langskomen aan de IJmuiderstraatweg 6-9.

Edelstand plus Kerk ZaandamDSC 0001       Hoogglanslakken voor buiten

Over het algemeen wordt er voor het buiten schilderwerk gekozen voor hoogglanslakken, omdat deze minder vuil aanhechten dan zijdeglanslakken en een rijkere uitstraling geven aan al het houtwerk. Daarnaast is de keuze van de verf afhankelijk van verschillende factoren zoals het jaargetijde waarin u gaat schilderen, de droogtijd, de verwerking, de systeemopbouw en glansbehoud. Een hoogglanslak met een siliconen toevoeging zal bijvoorbeeld een bollere glans hebben en langer zijn glans behouden. Een klassieke Edelstand verf op lijnolie basis heeft de mooiste glans, maar heeft wel een verwerkings- en drogingstemperatuur nodig van 20°C. Tegenwoordig hebben wij ook 4 seizoenen verven, waarbij u juist bij lagere temperaturen kunt doorschilderen, en dus bij temperaturen van maar liefst 0°C een goede doordroging heeft. Een dergelijke verf is dan weer niet zo geschikt om mee te schilderen bij hoge temperaturen (hoger dan 25°C). Wanneer u een niet zo geoefende schilder bent heeft u eerder behoefte aan een verf die trager droogt, zodat u langer in de verf kunt corrigeren.

Soorten houtverf voor buiten

 • Sikkens Rubbol AZ plus
 • Sikkens Rubbol SB plus
 • Sikkens Rubbol XD gloss
 • Sigma S2U
 • Sigma S2U allure glossHoogglanslak voor buiten
 • Wijzonol LBH Siliconen Alkyd
 • Wijzonol industrielak
 • REXO 4Q 4 seizoenen verf
 • Aquamaryn Toplin
 • Evert Koning Edelstand klassieke aflak
 • Flexa strak in de lak
 • Ekodur exterieur gloss (watergedragen)
 • REXO 4Q systeemverf
 • Sigma schakelverf semi-gloss
 • Sigma schakelverf continu
 • Sikkens Rubbol EPS
 • Aquamaryn LinalWanneer we het hebben over dekkende lakken voor buiten dan spreken we over een verf die een afsluitende laag vormt op het hout, waardoor er geen vocht en vuil het hout binnen kan dringen. Hiermee beschermt u uw kozijnen en deuren tegen invloeden van buitenaf. Een bladderende verflaag duidt veelal op een vochtprobleem in de ondergrond welke eerst opgelost moet worden alvorens opnieuw af te lakken. Of u kiest in dit geval voor een ander verfsysteem.

Voor boeidelen of gevelbetimmering kunt u soms beter kiezen voor een systeemverf vanwege zijn vochtregulerende eigenschappen (grond- en aflak in één). Uiteraard adviseren wij u uitvoerig over de juiste keuze bij ons in de winkel. Bel 0255-515153 of mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Systeemverven of schakelverven

Systeem- of schakelverven zijn dekkende beitsen, welke een zogenaamd “open systeem” vormen, waarbij de ondergrond als het ware kan blijven ademen en zo eventueel aanwezig vocht naar buiten kan. Hierdoor is de kans op
blaarvorming of bladderen minimaal. Bijkomend voordeel van een systeemverf is dat dit product een grond en aflak in één is, en dus eenvoudig te verwerken is. Systeemverven zijn daarentegen altijd halfglanzend, en zullen in de loop der jaren matter worden. Wanneer u bijvoorbeeld ook een strand- of tuinhuisje een leuk kleurtje wilt geven kiest u eenvoudig voor zo’n systeemverf.

Authentieke buitenkleuren

Uiteraard zijn alle hoog- en zijdeglanslakken en systeemverven voor u te mengen in alle authentieke Hollandse buitenkleuren, maar ook in duizenden andere door u uitgekozen kleuren. Ook in de keuze van de juiste kleur zijn we u graag van dienst. Onze medewerkers zijn hiertoe speciaal opgeleid door kleurspecialisten. Bel voor advies 0255-515153 of kom langs.

Voor elke toepassing vindt u bij ons de juiste houtverf voor buiten. Wij adviseren u graag over de verschillende mogelijkheden en beste keuze.

Bel 0255-515153 voor advies of kom langs in de winkel.