Buiten beits

Buitenbeitsen worden toegepast in situaties waarin er behoefte is aan een vochtregulerend afwerkingsysteem, zoals tuinhuisjes, schuttingen, gevelbetimmering, boeidelen en strandhuisjes.
Een beits is een zogenaamd “open systeem”, en vormt dus geen afsluitende laag op het hout,

maar laat de ondergrond open, zodat deze als het ware kan ademen. Beitsen zijn daarom vochtregulerend, vocht dat in het hout zit kan door de beitslaag naar buiten, en voorkomt zo blaarvorming en bladderen.

Dekkend of transparantbuitenbeits op strandhuis

Buitenbeitsen kunnen zowel transparant zijn als dekkend. Bij een transparante beits blijft de houtnerf zichtbaar en wordt deze geaccentueerd en eventueel gekleurd. Een dekkende beits vormt een voor het oog dichte laag over het hout in iedere gewenste kleur. Beitsen voor buiten zijn daarnaast ook vaak uitgerust met een UV-filter. Een transparante afwerking van bijvoorbeeld uw houten kozijnen is altijd kwetsbaarder dan een dekkende afwerking, door de blootstelling aan UV-stralen van het zonlicht. U doet er verstandig aan bij een transparante afwerking toch te kiezen voor een toevoeging van een kleurpigment bijvoorbeeld in de kleur van de ondergrond, waardoor het hout beter beschermd is tegen UV. In het geval van teakhout kunt u beter een lichtere kleur nemen, waarmee u voorkomt dat het hout in de loop der jaren te donker wordt.


Wanneer kiest u buiten voor een beits?


Buitenbeitsen worden gebruikt om het hout te beschermen tegen invloeden van buitenaf en van invloeden van binnen uit het hout. Er zijn zowel producten verkrijgbaar die speciaal zijn ontwikkeld voor tuinhout en tuinmeubels (bijvoorbeeld van Cetabever, Tenco en Rambo), en producten met een meer professionele specifieke toepassing (Trimetal en Sikkens). Belt u ons gerust voor advies in de keuze van het juiste product 0255-515153 of kom langs in de winkel aan de IJmuiderstraatweg 6-9.

Waterbasis of terpentinebasis?

In het algemeen geldt dat alleen terpentine verdunbare soorten geschikt zijn voor buiten. Terpentine verdunbare lakken en beitsen zijn goed impregnerend, duurzaam en hebben een hoge glansgraad, en kunnen dus beter buiten worden gebruikt. Uiteraard is er dan ook weer de keuze in zijdeglans, mat of glans varianten.

Soorten buitenbeitsen

• Trimetal Silvanol LM, LS, SB,
• Sikkens Cetol TGL Satin plus
• Sikkens Cetol HLS plus
• Sikkens Cetol novatech
• Aquamaryn houtbeits transparent (op lijnoliebasis)
• Systeemverven van alle bekende merken

Cetabever Tuin
• Cetabever beits en beits plus
• Cetabever beits UV
• Cetabever meesterbeits
• Diverse cetabever beitsen ook te mengen op de mengmachine
• Rambo Pantserbeits


Voor elke toepassing, of het nu gaat om gevelbetimmering, een tuinhuisje of schutting, vindt u bij ons de juiste buitenbeits en we helpen u graag om de juiste keuze te maken uit het grote aanbod.
Bel 0255-515153 of mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor advies of kom langs in de winkel.